Boek

En toen was papa zomaar dood……..

En liet hij zijn zwangere vrouw achter met hun drie prachtige dochters van 6, 4 en 2 jaar oud.

De impact van het overlijden van een van de ouders op een jong gezin is enorm. Alles is ineens ontwricht en emoties, vragen en verlangens overspoelen de achtergebleven gezinsleden. Zo ook mij en de kinderen na het overlijden van Werner op 2 juli 2014. Het wordt diep voelbaar hoe onbevattelijk ‘nooit meer’ is…..

In mijn persoonlijke proces van verwerking als achtergebleven partner en jonge moeder ontstond op een gegeven moment een verhaal. Een sprookjesverhaal voor mij en de kinderen wat onze ervaringen weergaf en ons tot steun was in het dealen met het feit dat papa dood was. Het raakte ons zo dat ik besloot het te laten illustreren. Het is nou eenmaal veel fijner voorlezen als er mooie plaatjes zijn om naar te kijken. De illustraties waren zo bekrachtigend voor de inhoud van het verhaal dat het idee ontstond om er een echt boek van te laten maken. Een mooi prentenboek wat andere kinderen en volwassenen die met nabij verlies te maken krijgen kan helpen zich open te stellen voor het ervaren van verbinding met degene die ze moeten missen.

_d8d0559

Een stralende papa

Een ontroerend verhaal over een elfenfamilie. Ze hebben het fijn heeft met elkaar in hun knusse huisje in het bos. Maar dan wordt papa-elf ziek. Hij sterft. De elfjes hebben veel verdriet. Ze missen papa-elf heel erg en zoeken steun bij elkaar. Op onverwachte momenten ervaren ze ieder op hun eigen manier dat hun hartje open staat om de aanwezigheid van papa-engel te voelen.

Een mooi en warm verhaal voor zowel kinderen als volwassenen, over hoe je verbinding kunt blijven voelen met degene die overleden is.