Over Suzanne

Mijn naam is Suzanne Kuit. Ik ben moeder van vier prachtige kinderen.
Van oorsprong werk ik als orthopedagoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit is een prachtig vak, waar ik mijn passie in kwijt kan van dieper kijken naar wie iemand is, wat iemand drijft, waar de zingeving en levensvreugde voor iemand ligt.

Sinds de zomer van van 2014 heeft het leven me voor een grote uitdaging gezet. Na het overlijden van mijn man en liefste levensmaatje was het aan mij om voor onze kinderen te zorgen, om de grootste pijn en verdriet door te gaan zonder mijn lieve maatje naast me, om mezelf te hervinden.
En gaandeweg bleek het grote verlies ook een groot geschenk. Het heeft me zo ontworteld van wie ik dacht te zijn, ik werd terug geworpen naar een bijna uitgestorven plek in mezelf.
Het heeft me gedreven op zoek te gaan naar mijn essentie, wie ik in de meest pure vorm ben, voorbij alle beelden die ik gaandeweg mijn leven van mezelf had aangenomen. Wie ben ik werkelijk, wie komt er tevoorschijn als ik alle oude pijn die ik zo mooi had weggewerkt laat helen, als ik durf te voelen wat er in me leeft, als ik alle overtuigingen die me niet langer dienen los ga laten en me open stel voor het leven wat door me heen wil stromen.

Ik heb een grote innerlijke reis ondernomen, en besef me ten diepste dat dat een levensreis is die alle mensen in meer of mindere mate doorleven. Een levensreis ook die voort zal blijven duren en waarin ik steeds meer terug in verbinding kom met de essentie van mezelf en van het leven. En daar ligt mijn passie. Een stuk met mensen meelopen op hun pad, op hun eigen unieke levensreis, en ze helpen terug in verbinding te komen met hun essentie, hun unieke talenten en passie. Want als je je passie leeft, voel je vervulling, versterkt je gezondheid, sta je positief in het leven, en sta je in je kracht. Je draagt werkelijk iets bij, waar de mensen die je op je pad ontmoet ook weer van kunnen groeien.

‘Leven is bewegen’ was een uitspraak van een dierbare collega . En hoe bewuster je bent van de bewegingen die in jou plaats vinden en welke beweging vanuit je hart wil komen, hoe fijner en vloeiender je leven zal zijn.
Wat me oorspronkelijk heeft gedreven om als orthopedagoog te gaan werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking heeft zich de laatste jaren verder ontvouwt en verdiept en heeft me mijn zin in het leven terug gegeven. En dat wil ik met passie en betrokkenheid  uitdragen via Bayarmaa.  In verschillende soorten individuele sessies, in meditatiecycli, in creatieve uitingen. Voor alle mensen die iets in hun leven tegenkomen wat ze willen helen, waarin ze willen groeien, waarin ze meer in verbinding met hun eigen essentie en de essentie van het leven willen komen.
Ik ben en word nog verder opgeleid in een oude lijn van sjamanistische healers, de Black Bear Lineage. Ik reis graag een stukje met je mee op je eigen unieke levenspad.