Reviews

Dit boek met prachtige illustraties geeft in een zacht en vriendelijk verhaal een ruimere kijk op leven en dood. Wat mij betreft is het een aanrader voor elk gezin met kinderen, ook als er niet direct een overlijden in het gezin is. Sterven is een deel van het leven net als geboorte en bijvoorbeeld voor het eerst naar school gaan. Het is fijn daarover met kinderen een mooi boek te kunnen lezen.
Ellen Alten

Boekentip! Een stralende papa
Kinderrouw in het licht van perspectief…
Een prachtig, sfeervol boek, verteld door Suzanne en haar kinderen. Vanuit mijn expertise in het werken met kinderen en rouw kan ik dit van harte aanbevelen. In zachte pasteltinten komt er een sprookje tot leven. Wel een sprookje, gebaseerd op de harde werkelijkheid: papa gaat dood.
Gelukkig zijn er verschillende verhaallijnen die laten zien dat er verdriet en gemis is, maar vooral ook hoe de liefde verbindt. Papa elf houdt een plek, bij alle vier kinderen op een heel eigen manier. Ook het kindje dat na zijn sterven geboren wordt, vindt bij hem een bedding. En wat een geluk dat er ook een wijze boom is die raad kan geven!
Een boek over de troost van verbeeldingskracht. De levende herinneringen overstijgen het gebied van leven en dood in een taal, die kinderen aanspreekt. Mooi vormgegeven!
Leeftijd: kleuter/lagere school
Joke Goudswaard, febr. ‘017

Dank je wel voor je mooie boek. Ik vind het zeer persoonlijk en ontroerend. Wat is het mooi geschreven en getekend. Ik had vaak tranen in mijn ogen. Het raakte me echt. Wat moet jij een lieve man hebben mogen leren kennen. Wat ene groot geluk, maar ook een groot gemis. Dat raakt je als je dat leest. Ik hoop dat jullie boek veel betekent voor jullie kinderen en ook andere kinderen die in zo’n situatie terecht komen. Verdriet kunnen delen, verlicht. het laat tranen van liefde stromen en dat is goed.
Jeanine Hollema

Een sprookjesachtig en liefdevol geschreven verhaal dat troost en hoop kan bieden voor kinderen, maar ook voor volwassenen, die definitief afscheid hebben moeten nemen van een dierbare geliefde. Duidelijk voelbaar verteld vanuit de eigen ervaring van de schrijfster. Prachtig geïllustreerd.
MvK

Ik heb dit boekje in een adem uitgelezen.
Fijn om zelf te lezen maar ook zeer geschikt om voor te lezen.Het boekje is voor jong en oud en bied troost na ziekte en het verlies van een dierbare.
Jeanet Kuit